Αθλητική Προπαιδεία

Το τμήμα Αθλητικής Προπαιδείας είναι ένα αθλητικό πρόγραμμα κατάλληλο για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Τα παιδιά μαθαίνουν τεχνικές των αθλημάτων σε συνδυασμό με γενικότερες κινήσεις. Σε ένα διδακτικό έτος είναι δυνατόν να διδαχθούν τα επιλεγμένα από εμάς αθλήματα, πλαισιωμένα πάντα από Παιδαγωγικά Παιχνίδια, έτσι ώστε να έχουν κίνητρο και στόχο. Στο τμήμα αυτό τα παιδιά αποκτούν ικανότητες προσανατολισμού στο χώρο, ισσοροπίας, ευλυγισίας, δύναμης, συντονισμού, συναρμογής, καθώς και ψυχικά οφέλη, όπως κοινωνικοποίηση, συνεργασία, ομαδικό πνεύμα, χαρά της επιτυχίας, αλλά και αποδοχή της ήττας, δημιουργική εκτόνωση και ψυχαγωγία. Μετά το τέλος του κάθε μαθήματος δίνονται στα παιδιά μετάλλια, διπλώματα, καθώς και αυτοκόλλητα, που είναι η επιβράβευσή τους για τη προσπάθεια και την σωστή συμπεριφορά τους. Στα αθλήματα που διδάσκονται χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός προσαρμοσμένος στην ηλικία των παιδιών της Προσχολικής Αγωγής.

Το πρόγραμμα αποτελείται από:

  • Κλασικός αθλητισμός (Στίβος): Ρίψη σφαίρας, ρίψη ακοντίου, άλμα σε μήκος, άλμα σε ύψος, πέρασμα εμποδίων, εκκινήσεις, τρέξιμο, σκυταλοδρομίες.
  • Αντισφαίριση (Τένις): Βολή ντράιβ, ρεβέρ, καρφί με ρακέτα μικρού μεγέθους. Το μάθημα πλαισιώνεται με παιχνίδια εξοικείωσης με τη ρακέτα και το μπαλάκι.
  • Παραδοσιακοί Χοροί: Δεν διδάσκονται αυτούσιοι, αλλά προσαρμοσμένοι στην ηλικία αυτή. Οι χοροί πλαισιώνονται από γνωστά παραδοσιακά τραγούδια που προτείνει και το Υπουργείο Παιδείας ως καταλληλότερα για τα παιδιά. Χοροί που μπορούν να διδαχτούν αυτούσιοι στα μεγάλα παιδιά προσχολικής αγωγής είναι: Στα Τρία, Αργός Χασαποσέρβικος, Ποδαράκι.
  • Μουσικοκινητική Αγωγή: Με τη βοήθεια εξοπλισμού και μουσικής τα παιδιά μαθαίνουν να κινούνται.
  • Ενόργανη Γυμναστική και Ρυθμική Γυμναστική.
  • Καλαθοσφαίριση (Μπάσκετ).
  • Ποδόσφαιρο
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τον σταθμό μας;
Καλέστε μας!