Προνήπια

Χρειάζεται αυτοπεποίθηση για να είσαι παιδί. Κάθε φορά που προσπαθείς να κάνεις καινούριους φίλους, κάθε φορά που αλλάζεις περιβάλλον, κάθε φορά που πρέπει να «αντιμετωπίσεις» τους μεγάλους. Το σχολείο είναι μια πραγματικότητα στη ζωή του παιδιού και της οικογένειάς του. Μέσα από ένα ευέλικτο και φιλικό στα παιδιά μαθησιακό περιβάλλον εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για την ολόπλευρη ανάπτυξή τους, καλλιεργείται η δημιουργικότητα και η αυτονομία τους, ενεργοποιείται η σκέψη τους επιτρέποντάς τους να βιώνουν τη χαρά και την απόλαυση που μπορεί να προσφέρει η κατάκτηση της γνώσης. Για την επίτευξη των στόχων μας ακολουθούνται παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις κατάλληλες για μικρά παιδιά που συμβάλουν

  • Στην ανάπτυξη της ψυχοκινητικότητας του παιδιού (ομαδικά παιχνίδια, ρυθμική αγωγή, πρωινή γυμναστική, εξάσκηση λεπτής κινητικότητας, αθλοπαιδιές στον κήπο του σταθμού μας).
  • Στην κοινωνικό-συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού (ομαδικές εργασίες, εξορμήσεις, γιορτές-εκδηλώσεις).
  • Στην αισθητική ανάπτυξη (εικαστικά, κουκλοθέατρο, παραμύθια, μουσική αγωγή, θεατρικό παιχνίδι).
  • Στην νοητική ανάπτυξη του παιδιού (γνωριμία με το περιβάλλον, προμαθηματικές έννοιες, μητρική γλώσσα).
  • Στην καλλιέργεια δεξιοτήτων (προγραφικό, προαναγνωστικό, προμαθηματικό στάδιο).

Στο σχεδιασμό των προγραμμάτων και στην επιλογή των θεμάτων λαμβάνονται σοβαρά υπόψη τα ενδιαφέροντα των παιδιών, οι προηγούμενες μαθησιακές και κοινωνικές τους εμπειρίες, η προσωπικότητα και το πολιτισμικό πλαίσιο του κάθε παιδιού, γιατί μάθηση προκύπτει όταν ο μαθητής νιώθει ότι αυτό που γίνεται τον αφορά.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
κ.ΒΑΪΝΑΛΗ ΜΑΡΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τον σταθμό μας;
Καλέστε μας!