Ειρήνη Αλεξίου

Μαγείρισσα

Σχετικά με εμένα

Επέλεξα να είμαι μάγειρας για τα παιδιά γιατί αυτά είναι το μέλλον μας. Και το μέλλον μας πρέπει να είναι δυνατό. Να στηρίζεται σε  «υγιή νού» που προϋποθέτει «σώμα υγιές», όπως είπε ο ποιητής Γιουβενάλης.

Βιογραφικό

Ονομάζομαι Ειρήνη Αλεξίου και κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσα.

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και επίσης του τμήματος Σπουδών Μαγειρικής Τέχνης – Cooking Workshop Consulting Pro. Κατέχω την πιστοποίηση Certifies Cook Chef by ACTA και έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με τη σωστή διαχείριση της πρώτης ύλης, την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων, την βρεφική και παιδιατρική διατροφή και την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.

Έχω εργαστεί στον τομέα της εστίασης (Εστιατόρια και Ξενοδοχεία) στην Ελλάδα και το εξωτερικό για αρκετά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο ασχολούμαι αποκλειστικά με την εστίαση και την εκπαίδευση στην εστίαση σε σχολικούς χώρους.

Η επαγγελματική μου σχέση με το ΚΟΥΚΙ και το ΡΕΒΥΘΙ ξεκίνησε από το 2021 με κεντρικό στόχο την εκπαίδευση των παιδιών σε έναν Μεσογειακό τρόπο διατροφής, με πάντα φρέσκα υλικά και  πλήρη απουσία επεξεργασμένων τροφών. Το υψηλό επίπεδο επαγγελματικής υπευθυνότητας μου συνάντησε αυτό της επιχείρησης  και το αποτέλεσμα ήταν μια άψογη συνεργασία με ποιότητα στο αποτέλεσμα.